Υπερπλασία προστάτη αδένα και αντιμετώπιση

Ο προστάτης αδένας με την πάροδο των χρόνων μεγαλώνει ή πιο απλά διογκώνεται. Επειδή βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη είναι λογικό να προκαλεί κάποια συμπτώματα από τη στιγμή που παρουσιάζεται η διόγκωση αυτή.

Όταν ο άνδρας επιθυμεί να ουρήσει ο προστάτης παρεκτοπίζεται με σκοπό φυσικά την ελεύθερη ούρηση.
Όπως γίνεται αντιληπτό αρχίζει να υπάρχει δυσκολία στην ούρηση – δυσουρία κι αυτό διότι ο διογκωμένος προστάτης εμποδίζει λόγω των διαστάσεών του την ελεύθερη ούρηση προς τα έξω, αφού όπως αναφέραμε βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την ουροδόχο κύστη.

Έτσι, λοιπόν, κάποια από τα συμπτώματα μπορεί να είναι η δυσουρία, δηλαδή η δυσκολία στην ούρηση, η συχνουρία, δηλαδή το να πηγαίνει συχνά ο άνδρας για ούρηση, η νυκτουρία, ο πόνος, η μείωση της ακτίνας αλλά και της πίεσης των ούρων και άλλα.

Η συχνουρία συμβαίνει διότι στο τέλος της ούρησης κι ενώ μπορεί να υπάρχει η αίσθηση πως η ουροδόχος κύστη έχει αδειάσει ουσιαστικά ο προστάτης εμποδίζει με αποτέλεσμα να παραμένουν ούρα μέσα στην κύστη, υπολλειπόμενο ούρων, αυτό που λέει ο κόσμος κατακράτηση.

Η ποσότητα των ούρων που μένει μέσα στην ουροδόχο κύστη προστίθεται με τη νέα ποσότητα ούρων που κατέρχεται από τους νεφρούς οπότε και ο ασθενής έχει και πάλι την αίσθηση να πάει στην τουαλέτα.

Η διόγκωση του προστάτη γίνεται σταδιακά γι’ αυτόν το λόγο και τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι τόσο έντονα, όπως πχ η μείωση της ακτίνας των ούρων και πολλά άλλα.

Μέσα στη χρονιότητα και επειδή από τη μία πλευρά μένουν ούρα μέσα στην κύστη και από την άλλη αυξάνονται κατά πολύ οι πιέσεις, στη φάση της ούρησης εντός της κύστης, έχουμε καταστροφή της ουροδόχου κύστης η οποία υπερτρέφεται και δυσλειτουργεί.

Η δυσουρία, δηλαδή η δυσκολία στην ούρηση οφείλεται όπως αναφέραμε στη διόγκωση του προστάτη που εμποδίζει την εύκολη έξοδο των ούρων. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση αλλά και τη λέπτυνση της ακτίνας ούρησης.

Η πίεση που ασκείται στην ουροδόχο κύστη είναι μεγάλη λόγω του εμποδίου του προστάτη κι έτσι καταστρέφεται η κύστη ενώ μπορεί να παρουσιασθεί και παλινδρόμηση των ούρων προς τους νεφρούς με επακόλουθη διάταση αυτών.

Αντιμετώπιση υπερπλασίας προστάτη

Διουρηθρική προστατεκτομή, Ανοικτή προστατεκτομή και Φαρμακευτική θεραπεία
– Νεώτερα δεδομένα αποκατάστασης με τη μέθοδο της εξάχνωσης του προστάτη.

Κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που προέρχονται από εσάς

– Η διουρηθρική προστατεκτομή χαρακτηρίζει τον τρόπο προσέγγισης του προστάτη, δηλαδή δια της ουρήθρας, χωρίς τομή. Από εκεί και πέρα κατά την κλασσική διουρηθρική αφαιρούνται σταδιακά τμήματα του προστάτη, ενώ με τη μέθοδο Laser έχουμε εξάχνωση και όχι αφαίρεση.
– Η επέμβαση αφορά την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και όχι τον καρκίνο.
– Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει ακράτεια ούρων είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο αυτό.
– Η επέμβαση δεν προκαλεί στυτική δυσλειτουργία, αντιθέτως βοηθάει στην καλύτερη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Στις περιπτώσεις που γίνεται ανάλογη αναφορά το πρόβλημα συνήθως της στυτικής δυσλειτουργίας υπήρχε από πριν.
– Μετά την επέμβαση υπάρχει κανονικά οργασμός και απόλυτη ικανοποίηση όμως παρουσιάζεται παλίνδρομη εκσπερμάτιση δηλαδή το σπέρμα πηγαίνει στην ουροδόχο κύστη.
– Η ούρηση μετά την επέμβαση είναι ελεύθερη όμως χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα έτσι ώστε να επανέλθει η ουροδόχος κύστη στη φυσιολογική της κατάσταση.
– Μπορεί να παρατηρηθεί μικρή αιματουρία έως και 1,5 περίπου μήνα μετά την επέμβαση.
– Όταν αφαιρείται ο προστάτης ο άνδρας θα πρέπει να εξετάζεται κανονικά 1 φορά το χρόνο όπως και πριν, διότι ο προστάτης αναδημιουργείται και μπορεί να αναπτυχθούν καρκινώματα.

Προτεινόμενο προϊόν για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του Προστάτη

Save 39 €

Prostaline

Είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα για την προστατίτιδα, τη διεύρυνση του προστάτη, το αδένωμα του προστάτη, την ομαλοποίηση των λειτουργιών του ουροποιητικού και τον πόνο που σχετίζεται με αυτές τις ασθένειες.

Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας του προστάτη.

39,00 

Αγαπημένα 4
Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Τι είναι το Prostaline

Το Prostaline είναι ένα ειδικό συμπλήρωμα για τους άνδρες, το οποίο βοηθά στη εξάλειψη των προβλημάτων που σχετίζονται τόσο με την οξεία όσο και με τη χρόνια προστατίτιδα. Το προϊόν βοηθά στην εξάλειψη του πόνου, μειώνει τα επεισόδια συχνουρίας που συνήθως αυξάνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακουφίζει από τον κνησμό, λύνει προβλήματα σεξουαλικής φύσης.

Μέσω μιας σωστής θεραπείας τα συμπτώματα που σχετίζονται με την προστατίτιδα μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς και μπορείτε να επιστρέψετε σε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί ή δεν ληφθεί εγκαίρως, ο προστάτης μπορεί να υποστεί σοβαρές επιπλοκές.

Λαμβάνοντας το Prostaline κάθε μέρα, η βελτίωση στην υγεία του προστάτη είναι ορατή από την πρώτη στιγμή. Οι βιταμίνες που υπάρχουν στις κάψουλες, είναι 100% φυτικές και δρουν απευθείας στον αδένα του προστάτη.

Η φλεγμονή θα επουλωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά εν τω μεταξύ το φάρμακο μειώνει τον ενοχλητικό πόνο αλλά και την αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση. Όχι μόνο αυτό, αλλά μειώνει και τη συχνότητα της ούρησης που λόγω της προστατίτιδας, είναι πολύ υψηλή.

Συστατικά και σύνθεση

Η φόρμουλα Prostaline αποτελείται από 100% φυσικά συστατικά. Η συγκεκριμένη σύνθεση επιτρέπει στο προϊόν να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, στην πραγματικότητα η πρόσληψή του δεν καθορίζει την εμφάνιση βλαβερών ή παρενεργειών. Προφανώς, η χρήση του δεν συνιστάται εάν έχετε δυσανεξία ή αλλεργία στα ενεργά συστατικά του συμπληρώματος.

Ας δούμε λεπτομερώς τα κύρια συστατικά του Prostaline:

  • Εκχύλισμα αφρικανικού δαμάσκηνου: μειώνει τη φλεγμονή του προστάτη και εμποδίζει την ανάπτυξή της,
  • Cranberry: προάγει την κυκλοφορία του αίματος βοηθά και μειώνει την τιμή της χοληστερόλης στο αίμα,
  • Sabal: διεγείρει τη φυσική ικανότητα του οργανισμού να παράγει τεστοστερόνη. Βοηθά στην εύρεση της σωστής σεξουαλικής αρμονίας,
  • Λυκοπένιο: είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων,
  • Σπόροι κολοκύθας: ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας το ικανό να καταπολεμήσει τη βακτηριακή λοίμωξη που προκαλεί προστατίτιδα. Αποτρέπουν την εμφάνιση φλεγμονής και τη στασιμότητα του ουροποιητικού συστήματος.

Πώς χρησιμοποιείται και δοσολογία

Είναι σημαντικό να διαβάσετε το φύλλο οδηγιών χρήσης που συνοδεύει τη συσκευασία. Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία διαρκεί 30 ημέρες και οι κάψουλες πρέπει να λαμβάνονται πριν από τα κύρια γεύματα για συνολικά 3 κάψουλες την ημέρα.