Δεν είναι μυστικό ότι ο αυνανισμός μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσει κάποιος τον χρόνο του και μπορεί να είναι μια σημαντική μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Αλλά ο αυνανισμός εξακολουθεί στην χώρα μας να αντιμετωπίζεται συχνά ως θέμα ταμπού και δεν ειναι δύσκολο να προκληθεί σύγχυση σχετικά με το αν πρέπει να αυνανίζόμαστε ή πόσο όχι.

Όπως πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά και την ψυχική υγεία, η απάντηση στο εάν ο αυνανισμός είναι υγιής είναι μια βαθιά προσωπική απάντηση. Αυτό που είναι υγιές για ένα άτομο μπορεί να μην τόσο υγιές για κάποιο άλλο. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν σαφή οφέλη για την υγεία όταν αυνανιζόμαστε.

Γιατί, λοιπόν, τόσοι πολλοί ανθρώποι εξακολουθούν να δυσκολεύονται να μιλήσουν για τον αυνανισμό; Συχνά, είναι επειδή πολλά από τα συναισθήματα κάποιου για τον αυνανισμό συνδέονται με πολιτιστικές, ιστορικές και θρησκευτικές επιρροές, είτε το έχει συνειδητοποιήσει είτε όχι.

Διαβάστε επίσης : Νέα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία

Big Erection Gel : Ανέβασε την στύση σου σε άλλο επίπεδο!

Original price was: 29,95 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 23,95 €.Προσθήκη στο καλάθι

Ο Αυνανισμός στα αρχαία και παλαιότερα χρόνια

Υπάρχουν απεικονίσεις ανδρικού και γυναικείου αυνανισμού σε προϊστορικές βραχογραφίες σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι πρώτοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν συνδέσει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα με την αφθονία στη φύση. Ένα πήλινο ειδώλιο της 4ης χιλιετίας π.Χ. από τοποθεσία ναού στο νησί της Μάλτας , απεικονίζει μια γυναίκα να αυνανίζεται.  Ωστόσο, στον αρχαίο κόσμο, οι απεικονίσεις ανδρικού αυνανισμού είναι πολύ πιο συνηθισμένες.

Από τα πρώτα αρχεία, οι αρχαίοι Σουμέριοι είχαν πολύ χαλαρή στάση απέναντι στο σεξ. Οι Σουμέριοι πίστευαν ευρέως ότι ο αυνανισμός ενίσχυε τη σεξουαλική ισχύ, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες,  και ασχολούνταν συχνά με αυτόν, τόσο μόνοι όσο και με τους συντρόφους τους . Οι άνδρες συχνά χρησιμοποιούσαν puru -oil, ένα ειδικό λάδι πιθανότατα αναμεμειγμένο με κονιοποιημένο σιδηρομετάλλευμα που προορίζεται να ενισχύσει την τριβή. Ο αυνανισμός ήταν επίσης μια πράξη δημιουργίας και, στη μυθολογία των Σουμερίων , ο θεός Ένκι πιστεύεται ότι δημιούργησε τους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη αυνανιζόμενος και εκσπερματώνοντας στις κενές κοίτες τους .

Ο ανδρικός αυνανισμός ήταν μια ακόμη πιο σημαντική εικόνα στην αρχαία Αίγυπτο : όταν εκτελούνταν από έναν θεό θα μπορούσε να θεωρηθεί δημιουργική ή μαγική πράξη: ο θεός Atum πιστευόταν ότι δημιούργησε το σύμπαν αυνανιζόμενος μέχρι την εκσπερμάτιση.

Σε αντίθεση με τους Σουμέριους και τους αρχαίους Αιγύπτιους, οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον αυνανισμό ως απολίτιστο, κατάλληλο για σκλάβους, βαρβάρους και γυναίκες

Οι περισσότερες πληροφορίες για τον αυνανισμό στην αρχαία Ελλάδα προέρχονται από σωζόμενα έργα της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας και κεραμικής . Ο αυνανισμός αναφέρεται συχνά στις σωζόμενες κωμωδίες του Αριστοφάνη , οι οποίες αποτελούν τις σημαντικότερες πηγές πληροφοριών για τις αρχαιοελληνικές απόψεις για το θέμα. Στην αρχαία ελληνική κεραμική, οι σάτυροι συχνά απεικονίζονται να αυνανίζονται.

Τον 18ο αιώνα, ο αυνανισμός θεωρούνταν μια ασθένεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραφροσύνη και άλλες σοβαρές καταστάσεις υγείας. Στις αρχές του 18ου, αυτή η πεποίθηση στράφηκε στο προσκήνιο από τον μεταρρυθμιστή της υγείας Σιλβέστερ Γκράχαμ (μπορεί να τον γνωρίζετε καλύτερα χάρη στην εφεύρεσή του για ένα συγκεκριμένο κράκερ).

Ο Γκράχαμ ήταν ένας Πρεσβυτεριανός λειτουργός που κήρυττε ότι κάθε ευχάριστη αίσθηση ήταν μεταμφιεσμένος σατανικός πειρασμός και ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά που ήταν ανήθικη έπρεπε να είναι επίσης ανθυγιεινή. Όπως ήταν φυσικό, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Γκράχαμ, ο αυνανισμός ήταν έξω.

Ακόμη και σήμερα, όταν οι ερευνητές της σεξουαλικής υγείας έχουν αποσυρθεί από την καταδίκη του αυνανισμού, εξακολουθεί να είναι ένα θέμα ταμπού για πολλά άτομα. Λείπει επίσης εκτενής έρευνα για τον αυνανισμό, και έτσι η συζήτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του συνεχίζεται. Διαβάστε επίσης : Νέα Διεγερτικά χάπια χωρίς συνταγή

Αμοιβαίος αυνανισμός

Είναι λίγο πολύ το πιο οικείο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με τον σύντροφο σας. Τον αφήνεις να παρακολουθεί και να ακούει καθώς κάνεις κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μόνο πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις ένα συναρπαστικό συναίθημα -και κάπως τρομακτικό- μείγμα ευάλωτου και ισχυρού ταυτόχρονα.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους ο αμοιβαίος αυνανισμός είναι φοβερός

 • Η ευχαρίστηση είναι σίγουρη, επειδή ο καθένας από εσάς μπορεί να κάνει αυτό που ήδη ξέρει ότι λειτουργεί καλά για τον εαυτό του.
  Μπορείτε να απελευθερώσετε τους κρυφούς σας εσωτερικούς ηδονοβλεψίες και επιδειξιομανείς ταυτόχρονα.
 • Είναι η καλύτερη σεξουαλική εκπαίδευση που μπορείτε να πάρετε, επειδή ο εραστής σας μαθαίνει πώς να σας προσφέρει ευχαρίστηση από τον πιο εξειδικευμένο εκπαιδευτή: εσάς. Και το αντίστροφο.
 • Αν θέλετε να εισαγάγετε τα ερωτικά παιχνίδια στην κρεβατοκάμαρα, αυτός είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την κουβέντα.
 • Είναι απόλυτα ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκπληρώσει άλλες φαντασιώσεις, όπως παιχνίδια ρόλων, τρίο κλπ.

Διαβάστε επίσης : Το καλύτερο φάρμακο για τον προστάτη

Τα οφέλη του αυνανισμού για την υγεία

Λοιπόν, είναι υγιής ο αυνανισμός; Ή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική υγεία; Μπορεί να επηρεάσει τη συνολική σεξουαλική σας διέγερση;
Παρά τα όσα αρνητικά μπορεί να πιστεύουν κάποιοι άνθρωποι για τον αυνανισμό, μελέτες έχουν δείξει ότι ο υγιής αυνανισμός μπορεί να έχει πραγματικά οφέλη για τους άνδρες ή τις γυναίκες, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους ευεξία.

1. Ο αυνανισμός παράγει ορμόνες που τονώνουν τη διάθεση

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο οργασμός αναγκάζει το σώμα να απελευθερώνει ντοπαμίνη, ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης και του δεσμού. Η παραγωγή περισσότερων από αυτές τις ορμόνες για καλή αίσθηση μέσω του αυνανισμού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κορτιζόλης, μιας κύριας ορμόνης του στρες που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, αϋπνία και αντίσταση στην απώλεια βάρους.

 • Ντοπαμίνη: Αυτή είναι μία από τις “ορμόνες της ευτυχίας” που σχετίζεται με το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου σας.
 • Ενδορφίνες: Το φυσικό παυσίπονο του σώματος, οι ενδορφίνες έχουν επίσης αποσυμφορητικά και βελτιωτικά της διάθεσης αποτελέσματα.
 • Ωκυτοκίνη: Αυτή η ορμόνη αποκαλείται συχνά η ορμόνη της αγάπης και σχετίζεται με τον κοινωνικό δεσμό.
 • Τεστοστερόνη: Αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ για να βελτιώσει την αντοχή και τη διέγερση. Εκλύεται επίσης όταν έχετε σεξουαλικές φαντασιώσεις, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011
 • Προλακτίνη: Μια ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη γαλουχία, η προλακτίνη επηρεάζει επίσης τη διάθεση και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ο αυνανισμός μπορεί να σας κάνει να απελευθερώσετε υγιείς ποσότητες των παραπάνω ορμονών, γι’ αυτό και μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση και τη σωματική σας υγεία.

2. Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση και την εικόνα του σώματος

Ο γυναικείος αυνανισμός, ειδικότερα, μπορεί επίσης να έχει θετικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση και την εικόνα του σώματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση αυτονομίας και σωματικής ακεραιότητας που μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση αυτοπεποιθησης.

Από την άλλη πλευρά, το αίσθημα ενοχής για τον αυνανισμό μπορεί να εμποδίσει την άνεση της γυναίκας με το σώμα της και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε αρνητικές στάσεις για τα αντισυλληπτικά.

3. Βελτιώστε τη σεξουαλική ικανοποίηση

Ο αυνανισμός μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας, να δημιουργήσετε σεξουαλική ένταση και τις προτιμήσεις σας. Βοηθώντας τα άτομα να κατανοήσουν πώς αντιδρά το σώμα τους σε διαφορετικές δραστηριότητες , ο αυνανισμός μπορεί πραγματικά να κάνει άλλες σεξουαλικές εμπειρίες πιο ευχάριστες.

Ο αυνανισμός γίνεται επίσης μια πιο κοινή συνταγογραφούμενη θεραπεία στη σεξουαλική θεραπεία , και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη θεραπεία διαφόρων σεξουαλικών δυσλειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης εκσπερμάτωσης στους άνδρες.

4. Μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Μια 25ετής μελέτη διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη συχνότητα σεξ προέβλεπε χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό θνησιμότητας για τους άνδρες, ενώ η απόλαυση της σεξουαλικής επαφής προέβλεπε χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας για τις γυναίκες. Τα οφέλη που σχετίζονται με περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη θνησιμότητα από στεφανιαία νόσο.

Με άλλα λόγια, το σεξ μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά σας. Ενώ αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε κυρίως στην πραγματική σεξουαλική επαφή , ο ανδρικός αυνανισμός και ο γυναικείος αυνανισμός μπορεί να έχουν μερικά από τα ίδια οφέλη, συμβάλλοντας στη μείωση της κορτιζόλης και του στρες, στη μείωση της φλεγμονής και στην ενίσχυση των βασικών ορμονών.

5. Μειώστε τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η αυξημένη εκσπερμάτιση, μεταξύ άλλων από σεξουαλική επαφή και αυνανισμό, συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη, για τους άνδρες.

Σε σύγκριση με τους άνδρες που ανέφεραν 4-7 εκσπερματώσεις το μήνα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν 21 ή περισσότερες φορές κάθε μήνα είχαν 31% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Ένας ακόμη λόγος για να κάνετε τον αυνανισμό μέρος της σεξουαλικής σας ζωής.

6. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον αυνανισμό για να αποκοιμηθούν – και δεν είναι περίεργο. Η οξυτοκίνη και οι ενδορφίνες συνδέονται με τη χαλάρωση, οπότε είναι λογικό ότι ο αυνανισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, ειδικά αν το άγχος και το στρες σας εμποδίζουν να κοιμηθείτε. Διαβάστε επίσης : Το καλύτερο χάπι για στυτική δυσλειτουργία

Αυνανισμός και αρνητικές συνέπειες για την υγεία

Ενώ ο αυνανισμός έχει αποδειχθεί ότι έχει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία, είναι πιθανό ο αυνανισμός να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Ο αυνανισμός είναι ένα πολύ προσωπικό πράγμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και το μόνο άτομο που μπορεί να αξιολογήσει αν αυνανίζεστε πολύ, είστε εσείς.

Δεν υπάρχει ασπρόμαυρη απάντηση σχετικά με το τι είναι σωστό ή λάθος όταν πρόκειται για τον αυνανισμό. Στην πραγματικότητα, ο υπερβολικός αυνανισμός είναι πρόβλημα μόνο εάν κάποιο άτομο το κρίνει ότι είναι για τον εαυτό του.

Αναρωτιέστε αν ο αυνανισμός είναι κάτι που πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά; Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι ο αυνανισμός μπορεί να είναι καταναγκαστικός και θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την αυτοεκτίμησή σας.

1. Δεν μπορείτε να σταματήσετε να αυνανίζεστε (ή τουλάχιστον να το σκέφτεστε)

Ένας από τους πιο ενδεικτικούς δείκτες ότι ο αυνανισμός μπορεί να είναι καταναγκαστικός αυνανισμός είναι εάν προσπαθήσατε να σταματήσετε, να επιβραδύνετε ή να περιορίσετε τη διαδικασία σας για μια καθορισμένη χρονική περίοδο και δεν μπορείτε να το κάνετε. Ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να δυσκολέψει την επιτυχή πλοήγηση σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Μπορεί να αρχίσετε να ξεχνάτε να ολοκληρώνετε εργασίες, να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο για να είστε κοινωνικοί με τους φίλους, την οικογένεια ή τον σύντροφό τους ή να αρχίσετε να παραμελείτε άλλους τομείς της ζωής, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας που ξυπνάτε (και ίσως ακόμη και στον ύπνο) αφιερώνεται οργανώνοντας τον εαυτό σας γύρω από τον αυνανισμό.

2. Ο αυνανισμός δεν είναι πλέον τόσο ευχάριστος

Όταν ο αυνανισμός γίνεται καταναγκαστικός, αυτό που κάποτε ένιωθες ικανοποιητικό στην καθημερινότητά σου, τώρα δεν φαίνεται και τόσο διασκεδαστικό. Αυτό μπορεί να συμβεί ως προς τη συχνότητα ή την ένταση του αυνανισμού. Αυτό που κάποτε σας έφερνε σε άμεση στύση, μπορεί τώρα να μην καταγράψει καμία διέγερση, παρακινώντας σας να αναζητήσετε πιο έντονες ή ταμπού φαντασιώσεις ή οπτικές προτροπές.

3. Η διάθεσή σας αλλάζει εάν δεν μπορείτε να αυνανιστείτε

Θυμάστε πώς ο αυνανισμός συμβάλλει στην αύξηση αυτών των υπέροχων ορμονών που τονώνουν τη διάθεση; Ο ψυχαναγκαστικός αυνανισμός μπορεί να δυσκολέψει την αναπαραγωγή αυτών των συναισθημάτων χωρίς την ευχαρίστηση του εαυτού μας.

Εάν είστε ευερέθιστοι, ανήσυχοι ή καταθλιπτικοί ή παρατηρείτε δυσκολία στον ύπνο εάν δεν αυνανίζεστε, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι αντιμετωπίζετε συμπτώματα στέρησης ή ότι χρησιμοποιείτε υπερβολικό αυνανισμό για να αντιμετωπίσετε το υποκείμενο άγχος σε βάρος άλλων στρατηγικών αντιμετώπισης.

4. Ο αυνανισμός επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή

Εάν παλεύετε με τον ψυχαναγκαστικό αυνανισμό, μπορεί να παρατηρήσετε μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης ή διέγερσης ή αύξηση του σεξουαλικού άγχους με τους πραγματικούς συντρόφους . Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να έχετε οργασμό με άλλους ανθρώπους. Ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί επίσης να επηρεάσει τον σύντροφό σας, αφήνοντάς τον να νιώθει αποξενωμένος, εξαπατημένος ή προδομένος .

Εάν η σχέση σας με τον αυνανισμό προκαλεί τριβές στη σχέση σας, μπορεί να αποφασίσετε ότι η διαταραχή είναι αρνητική συνέπεια του υπερβολικού αυνανισμού.

5. Παραμελείτε σημαντικές ευθύνες

Μπορεί να υπάρξουν αρνητικές νομικές, οικονομικές και προσωπικές συνέπειες που προκύπτουν από τον υπερβολικό αυνανισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να θολώνει τα όρια στη ζωή σας όταν ο αυνανισμός καταναλώνει τα πάντα, ακόμα κι αν έρχεται σε αντίθεση με το δικό σας σύστημα αξιών.

Για παράδειγμα, ο αυνανισμός στην εργασία ή η πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό σε υπολογιστές ή tablet που έχουν εκδοθεί από την εταιρεία που απασχολείστε μπορεί να παραβιάζει τις πολιτικές της εταιρείας και να οδηγήσει σε τερματισμό της εργασία σας. Μπορεί να βρεθείτε να ξοδεύετε χρήματα σε ιστότοπους πορνό που εστιάζουν στις πληρωμές, σε παιχνίδια φαντασίας ή σε εκβιασμούς και να διαπιστώσετε ότι τα χρήματα σας εξαντλούνται γρήγορα.

Μπορεί ακόμη και να παραμελήσετε τον ρόλο σας ως γονέα. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή ο υπερβολικός αυνανισμός καταλαμβάνει τόσο μεγάλο μέρος του εύρους ζώνης σας που δεν βρίσκετε πλέον χρόνο για να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας.

Λήψη βοήθειας για τον ψυχαναγκαστικό αυνανισμό

Εάν, αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, αισθάνεστε ότι ο ψυχαναγκαστικός αυνανισμός θα μπορούσε να σας δημιουργήσει πρόβλημα στη γενική σεξουαλική σας υγεία, πάρτε μια βαθιά ανάσα επειδή δεν είστε μόνοι και υπάρχει βοήθεια.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και να περάσουν χωρίς αυνανισμό για 30, 60 ή 90 ημέρες και να δουν αν αισθάνονται ακόμα αυτόνομα στις σεξουαλικές τους επιλογές. Αν επιλέξετε να το κάνετε, οργανώστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ίσως σημειώστε πότε έχετε την επιθυμία, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να αναγνωρίζετε τα μοτίβα.

Δημιουργήστε μια λίστα με εναλλακτικά χόμπι και εξασκηθείτε σε άλλες δραστηριότητες για να μειώσετε την πιθανότητα χρήσης υπερβολικού αυνανισμού ως αποκλειστική στρατηγική αντιμετώπισης και μάθετε νέες μεθόδους για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Τέλος, λάβετε υποστήριξη μέσω σεξουαλικής θεραπείας, θεραπείας ζευγαριών ή άλλων μέσων. Το να κάθεσαι με τον φόβο, την ενοχή ή την ντροπή γύρω από τη σεξουαλικότητα μπορεί να απομονωθεί άγρια, γεγονός που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για να συνεχιστεί ή να επιδεινωθεί ο υπερβολικός αυνανισμός.

Το να λάβετε υποστήριξη θα μπορούσε επίσης να σημαίνει να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο, έναν έμπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας ή σύντροφο ή ακόμα και μια ομάδα υποστήριξης όπως οι ανώνυμοι σεξουαλικοί εθισμένοι, που προσφέρει διαδικτυακές και προσωπικές συναντήσεις.

Θυμηθείτε, όταν πρόκειται να απαντήσετε στην ερώτηση «Είναι υγιής ο αυνανισμός;», μόνο εσείς μπορείτε να γνωρίζετε την απάντηση μόνοι σας. Είναι σημαντικό να μην νιώθετε ντροπή ή ενοχές για την ευχαρίστηση του εαυτού σας και να αναθεωρήσετε τις συνήθειες αυνανισμού σας με ανοιχτά μάτια και ανοιχτό μυαλό.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Τι είναι το Edging;

To  edging είναι μια πρακτική που μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και του αυνανισμού. Όταν αισθάνεστε να πλησιάζει ο οργασμός, θα πρέπει να κάνετε μια στιγμιαία παύση, αποτρέποντας την κορύφωση. Μετά από μια σύντομη παύση, μόλις υποχωρήσει η ανάγκη για εκσπερμάτιση, μπορείτε να συνεχίσετε τη διέγερση. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, τα άτομα μπορούν να βιώσουν αυξημένη στυτική δύναμη και πιο ισχυρούς οργασμούς.

Υπάρχει κάποια τακτική για πιο έντονο οργασμό;

Πράγματι, υπάρχει μια ερωτογενής ζώνη γνωστή ως περίνεο. Βρίσκεται μεταξύ του πρωκτού και των όρχεων, η συγκεκριμένη περιοχή περιέχει εξειδικευμένα νεύρα που μεταδίδουν ευχάριστες αισθήσεις από τα γεννητικά όργανα στον εγκέφαλο. Είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως μια εξαιρετικά ευαίσθητη και περιζήτητη ερωτογενής ζώνη για τους άνδρες, που συχνά οδηγεί σε αυξημένη και ισχυρή κορύφωση όταν διεγείρεται.

Τι είναι αυνανιστήρια;

Τα αυνανιστήρια είναι διάφορες συσκευές (sex toy) που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν και να αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία του αυνανισμού. Αυτά τα sex toy προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για να ενισχύσουν την προσωπική σας ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.