Καλώς ήρθατε στο uromed.gr | Εδώ Θα βρείτε τα πάντα για την σεξουαλική υγεία του άνδρα και της γυναίκας.
0

Cart

Ουρολοίμωξη

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους βακτηριακών λοιμώξεων παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από ουρολοίμωξη κάθε χρόνο.

Το E. coli είναι ο πιο κοινός τύπος βακτηρίων που προκαλεί ουρολοίμωξη, αν και περιστασιακά μπορεί να εμπλέκονται και άλλοι τύποι μολυσματικών βακτηρίων.

Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ουρολοίμωξη, αλλά οι γυναίκες έχουν 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τους άνδρες. Περίπου το 40% των γυναικών θα εμφανίσουν ουρολοίμωξη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Μια ουρολοίμωξη μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ουρήθρας, της ουροδόχου κύστης, των ουρητηρών και των νεφρών, αλλά συνήθως ξεκινά από όργανα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας.

Τα κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με τις ουρολοιμώξεις περιλαμβάνουν:

αίσθημα καύσου όταν ουρείτε
συχνές και έντονες ορμές για ούρηση
θολά, σκοτεινά ή αιματηρά ούρα
πυρετός ή κόπωση
πόνος στη λεκάνη, στην κάτω κοιλιακή χώρα ή στην πλάτη
Οι ουρολοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά, αλλά η υποτροπή της λοίμωξης είναι πολύ συχνή.

Επιπλέον, η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες, όπως βλάβες στα φυσιολογικά, υγιή βακτήρια στο ουροποιητικό σας σύστημα και πιθανώς να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά στελεχών βακτηρίων.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε ουρολοίμωξη, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Αυτό που μπορεί να ξεκινήσει ως ήπια λοίμωξη μπορεί γρήγορα να γίνει σοβαρό και δυνητικά θανατηφόρο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία για πολύ καιρό.

Τούτου λεχθέντος, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι έως και το 42% των ήπιων και μη επιπλεγμένων ουρολοιμώξεων μπορούν να επιλυθούν με φυσικούς τρόπους χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών.

Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους στον κόσμο που εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις, μπορεί να αναζητάτε φυσικές και εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε αντιβιοτικά φάρμακα.

Only products on sale

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο shop