Δείτε πως θα κατεβάσετε το ουρικό οξύ με φυσικό τρόπο. Αυτές οι 6 τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων με φυσικό τρόπο.

Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο μια καλή διατροφή δεν μπορεί να σας βοηθήσει! Δοκιμάστε αυτές τις 6 τροφές για να ρίξετε το υψηλό ουρικό οξύ και μειώστε τα επίπεδά σας φυσικά.

Όταν τρώτε τη σωστή διατροφή, διασφαλίζετε ότι οι πιθανότητες να αρρωστήσετε είναι πολύ μειωμένες. Και ακόμη και όταν αρρωστήσετε, οι σωστές τροφές μπορούν να σας ωθήσουν στο δρόμο της ανάρρωσης. Αυτό ισχύει επίσης για παθήσεις όπως η ουρική αρθρίτιδα, όπου η κατανάλωση τροφών με υψηλό ουρικό οξύ μπορεί να φέρει κάποια ανακούφιση.

Εάν έχετε υψηλότερο από το κανονικό ουρικό οξύ, τότε η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και ορισμένων ποτών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τους. Στην πραγματικότητα, εδώ είναι έξι τροφές που μπορούν να μειώσουν το ουρικό οξύ με φυσικό τρόπο:

Τροφές που ρίχνουν το ουρικό οξύ

1. Μπανάνες

Εάν έχετε αναπτύξει ουρική αρθρίτιδα λόγω του υψηλού ουρικού οξέος, τότε η καθημερινή κατανάλωση μπανάνας μπορεί να μειώσει το χαμηλότερο ουρικό οξύ στο αίμα σας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο κρίσεων ουρικής αρθρίτιδας. Οι μπανάνες έχουν από τη φύση τους πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε πουρίνη – μια φυσική ένωση που διασπάται σε ουρικό οξύ – και έτσι είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

2. Μήλα

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος. Οι φυτικές ίνες απορροφούν το ουρικό οξύ από την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνουν την περίσσεια ουρικού οξέος από το σώμα σας. Επιπλέον, τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε μηλικό οξύ που τείνει να εξουδετερώνει τις επιδράσεις του ουρικού οξέος στον οργανισμό.

3. Κεράσια

Αν θέλετε να διαλέξετε μόνο ένα φαγητό από αυτή τη λίστα, τότε επιλέξτε κεράσια. Τα κεράσια έχουν ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες συστατικό που ονομάζονται ανθοκυανίνες. που μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Arthritis and Rhemotology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν κεράσια εμφάνιζαν χαμηλότερο κίνδυνο προσβολής ουρικής αρθρίτιδας σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν. Μειώνοντας τη φλεγμονή, τα κεράσια εμποδίζουν επίσης το ουρικό οξύ από την κρυστάλλωση και την εναπόθεση στις αρθρώσεις σας, που είναι η κύρια αιτία πίσω από την ουρική αρθρίτιδα.

4. Καφές

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος ουρικής αρθρίτιδας μειώθηκε όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά καφέ. Ωστόσο, εάν έχετε και άλλες παθήσεις, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν συμπεριλάβετε τον καφέ στη διατροφή σας.

5. Εσπεριδοειδή

Φρούτα όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και κιτρικού οξέος. Η συμπερίληψη αυτών των τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα, καθώς μπορούν να ξεπλύνουν αποτελεσματικά την περίσσεια.

6. Πράσινο τσάι

Ποιος είπε ότι το πράσινο τσάι είναι καλό μόνο για απώλεια βάρους; Αρκετές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού μπορούν να μειώσουν την παραγωγή ουρικού οξέος στο σώμα, καθιστώντας το ένα καλό ρόφημα για όσους πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα ή έχουν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα τους.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτές τις τροφές που ρίχνουν το ουρικό οξύ και πάρτε τα ηνία της υγεία σας.