Πρόωρη εκσπερμάτιση

Πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζεται ως η  μη ηθελημένη εκσπερμάτιση του άνδρα  σε ελάχιστο χρόνο  και με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό πριν ή και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Αίτια της πρόωρης εκσπερμάτισης

Στην πρόωρη εκσπερμάτιση εμπλέκονται ψυχολογικοί όσο και οργανικοί λόγοιΗ αιτιολογία της πρόωρης εκσπερμάτισης δεν έχει ακόμα πλήρως διευκρινιστεί ενώ εμπλέκονται στο θέμα τόσο ψυχολογικοί όσο και οργανικοί λόγοι.
Εμείς θα κάνουμε μία σύντομη αναφορά στο θέμα της προστατίτιδας καθ’ ότι φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η σχέση μεταξύ προστατίτιδας και πρόωρης εκσπερμάτισης

Η προστατίτιδα είναι μία συχνή ασθένεια στους άνδρες και φαίνεται πως υπάρχει συσχέτιση με την πρόωρη εκσπερμάτωση.
Η προστατίτιδα προκαλείται από την είσοδο  μικροβίων από τον κόλπο της γυναίκας ή και τον πρωκτό και μεταφέρονται δια της ουρήθρας στον προστάτη.

Έτσι, λοιπόν, είναι δυνατόν να υπάρχει ένας έντονος ερεθισμός του οργάνου και αυτή η κατάσταση να προκαλεί την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Πρόωρη εκσπερμάτιση και γονιμότητα

Όπως είναι λογικό δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γονιμοποίηση απ’ τη στιγμή που υπάρχει πρόωρη εκσπερμάτιση ειδικότερα εφ’ όσον το αίτιο είναι η προστατίτιδα , η οποία προστατίτιδα ως γνωστόν επηρεάζει τη γονιμότητα.