Καλώς ήρθατε στο uromed.gr | Εδώ Θα βρείτε τα πάντα για την σεξουαλική υγεία του άνδρα και της γυναίκας.
0

Cart

ΑρχικήIEK Ιπποκράτειος

IEK Ιπποκράτειος

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος ιδρύθηκε το 1978, και εισήγαγε πολλές καινοτομικές μεθόδους στον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για όσους ήθελαν να σπουδάσουν στη σχολή Μπόνα αισθητική, μακιγιάζ, νοσηλευτική, παιδαγωγικά.

Το 1979 ίδρυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γραφείο επαγγελματικής υποστήριξης των αποφοίτων του σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Το 1989 ιδρύει με επιτυχία το κολλέγιο Δημοσιογραφικών Σπουδών, όπου δίδαξαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (Έλενα Ακρίτα, Λιάνα Καννέλη, Λυκούργος Κομίνης, Τέρενς Κουίκ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Παπαδάκης κ.α.).

Το 1990 Ιδρύθηκε η Ιπποκράτειος Σχολή, που είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή με κρατικό πτυχίο στα επαγγέλματα Υγείας, Ομορφιάς, Παιδαγωγικών, Αθλητισμού.

Συνάπτοντας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παιδικούς σταθμούς, με κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και φυσικοθεραπευτήρια, δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους της για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση.

Το 1993 καθιερώνεται ο θεσμός του Ι.Ε.Κ. στο πλαίσιο της Ε.Ε., ο οποίος ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε ανάμεσα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ διαμορφώνει υπερσύγχρονα εργαστήρια, δανειστική βιβλιοθήκη και άνετες αίθουσες διδασκαλίας.
Σήμερα στο ΙΕΚ Ιπποκράτειος λειτουργούν 40 ειδικότητες αυστηρά επιλεγμένες με γνώμονα τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας.

Ειδικότητες Υγείας

 • Νοσηλευτική Χειρουργείου

Οι Διπλωματούχοι της ειδικότητας “Νοσηλευτική Χειρουργείου” είναι απαραίτητοι κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης και παρέχουν εξειδικευμένο έργο. Διαβάστε επίσης : στυτική δυσλειτουργία

 • Φυσιοθεραπεία

Η Φυσικοθεραπεία (Physical Therapy) είναι η θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) τα οποία χρησιμοποιούνται από τον εξειδικευμένο επαγγελματία Υγείας, για θεραπευτικούς σκοπούς.

 • Βοηθός Φαρμακείου

Ο Βοηθός Φαρμακείου είναι εξειδικευμένος τεχνικός και συντελεί στην παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών φέροντας την ευθύνη της εκτέλεσης των διαδικασιών και συνθηκών για την παραλαβή ποιοτικά σωστού προϊόντος.

 • Βοηθός Μικροβιολόγου

Ο Βοηθός Μικροβιολόγου εκτελεί ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σχετικές με την έρευνα της μορφής, κατασκευής, γυσιολογίας και βιοχημίας μικροοργανισμών και την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον. Διαβάστε επίσης για τις ουρολοιμώξεις

 • Διαιτολογία

Tο επάγγελμα του διαιτολόγου είναι μοντέρνο και δυναμικά ανερχόμενο με ευρύτατους επαγγελματικούς ορίζοντες και υψηλό κοινωνικό κύρος.

 • Νοσηλευτική Τραυματολογία

Οι διπλωματούχοι της ειδικότητας “Νοσηλευτική Τραυματολογία” είναι απαραίτητοι για την καλή έκβαση της υγείας του τραυματία .

 • Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων

Οι διπλωματούχοι της ειδικότητας “Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων” συμβάλλουν στη νοσηλεία και περίθαλψη των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα, από τη διάγνωση της νόσου μέχρι το τελικό στάδιο.

 • Νοσηλευτική ΜΕΘ

Οι διπλωματούχοι της ειδικότητας “Νοσηλευτική Μονάδων Εντατικής Θεραπείας” συμβάλλουν στη νοσηλεία ασθενών με καρδιολογικές και άλλες παθήσεις.

 • Οδοντοτεχνική

Aπό τις αρχές του 20ου αιώνα η οδοντοτεχνική επιστήμη εξελίχθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης τέχνης της οδοντοτεχνικής πορσελάνης.

 • Βοηθός Ακτινονολόγου

Η ακτινοθεραπεία είναι η πρώτη μη χειρουργική θεραπευτική προσέγγιση κατά του καρκίνου, και εμπλούτισε σημαντικά το οπλοστάσιο της ιατρικής στις μάχες της κατά της επάρατου νόσου. Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για: Όρχεις και Επιδιδυμίδες

 • Διοικητικό Στέλεχος Υγείας

Το εξειδικευμένο Στέλεχος στον τομέα της Υγείας με οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες

 • Νοσηλευτική Γενικής Νοσηλείας

Νοσηλευτική είναι η επιστήμη υγείας που ασχολείται με την καθημερινή και λεπτομερή φροντίδα των ατόμων, της οικογένειας και της κοινότητας για τη πρόληψη, διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας σε όλο το φάσμα των φυσιολογικών βιοψυχοκοινωνικών λειτουργιών της.

Ο Νοσηλευτής ή η Νοσηλεύτρια συνεργάζεται στενά με τον ιατρό και εφαρμόζει στη πράξη τις ιατρικές οδηγίες. Ο νοσηλευτής μπορεί να ασχολείται από την απλή χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και την διαλογή ασθενών, μέχρι παροχή βοήθειας στον ιατρό, κατά την αντιμετώπιση σοβαρών τραυμάτων ή χειρουργικών επεμβάσεων.

0
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο shop