Μία αντλία διεύρυνσης πέους, δουλεύει δημιουργώντας ένα κενό αέρος γύρω από το πέος. Καθώς αυξάνεται το κενό – δηλαδή, ο αέρας αντλείται από τον κύλινδρο που περιβάλλει το πέος – η προκύπτουσα αρνητική πίεση αντλεί αίμα στους θαλάμους στύσης, μεγαλώνοντας τον άξονα του πέους στη μέγιστη χωρητικότητα του.

Χάρη στην ελαστικότητα των ιστών του πέους, υπάρχουν κάποια φυσικά περιθώρια για επέκταση ακριβώς όπως γίνεται και σε ένα υπέρ-φουσκωμένο ελαστικό.

Ακριβώς όπως φουσκώνετε ένα λάστιχο πέρα ​​από τη μέγιστη συνιστώμενη PSI του, φουσκώστε τον «ανθρωπάκο» σας και ναι, θα αρχίσει να διογκώνεται μέχρι τα όριά του … Θα δείχνει σημαντικά μεγαλύτερο, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της άντλησης θα είναι επίσης σκληρό σαν πέτρα.

Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι ακριβώς όπως και σε ένα ελαστικό, υπάρχει ένα πεπερασμένο όριο στο πόση επέκταση μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αν το φουσκώσετε υπερβολικά πολύ μπορεί κυριολεκτικά να ζήσετε το ισοδύναμο στο πέος ενός «σκασίματος» – με ρήξη είτε μιας αρτηρίας του πέους είτε του περιβλήματος του ιστού που καλύπτει τους θαλάμους στύσης (ονομάζεται ινώδης χιτώνας). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα πιθανά προβλήματα παρακάτω.

Η ιδέα πίσω από την άντληση πέους είναι φυσικά, πολύ παρόμοια με τις ασκήσεις διεύρυνσης πέους – και οι δύο μέθοδοι προσπαθούν να τεντώσουν και να επεκτείνουν τον στυτικό ιστό, έτσι ώστε το πέος να είναι φυσικά σε θέση να κρατάει περισσότερο αίμα.

Επιφανειακά, η άντληση θα μπορούσε ακόμη και να φαίνεται ως μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την πιο απαιτητική πρακτική της άσκησης πέους.

Στην πραγματικότητα όμως, τα αποτελέσματα που παράγονται και το επίπεδο κινδύνου που εμπλέκεται είναι εντελώς διαφορετικά.

Τι μπορείτε να περιμένετε;

Ένα θετικό που μπορεί να ειπωθεί για τις αντλίες πέους είναι ότι σίγουρα μεγεθύνουν το πέος σας προσωρινά.

Είναι επίσης αλήθεια ότι, καθώς το πέος σας προσαρμόζεται στην τακτική άντλησης σε αρκετούς μήνες και χρόνια, είναι δυνατό να φουσκώνει προσωρινά όλο και περισσότερο.

Αλλά περισσότερο από αυτό, υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη μονιμότητα των κερδών στο μέγεθος του πέους που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της άντλησης.

Η πλειοψηφία των παλαιμάχων φουσκωμένων αναφέρει ότι ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια συστηματικής άντλησης, εξακολουθούν να μην έχουν κανένα μόνιμο κέρδος. Μόλις αφαιρεθεί από τον κύλινδρο, το πέος επανέρχεται γρήγορα πίσω στο αρχικό του μέγεθος, συνήθως μέσα σε λίγες ώρες.

Μερικοί άνδρες, ωστόσο, όντως ισχυρίζονται ότι έχει γίνει μόνιμη αύξηση στο μέγεθος του πέους τους. Αλλά ακόμα και για αυτούς τους λίγους τυχερούς, δηλώνουν ότι παίρνει περισσότερο από ένα χρόνο τακτικής άντλησης για να κερδίσουν μόνο δύο στο περίπου επιπλέον εκατοστά.

Γιατί παράγουν ελάχιστα μόνιμα κέρδη οι αντλίες;

Ο λόγος που η άντληση προωθεί πολύ λιγότερα κέρδη από την άσκηση του πέους πιθανόν οφείλεται στην επίδρασή της στην κυκλοφορία του αίματος. Ενώ η άσκηση πέους βελτιώνει ενεργά τη ροή του αίματος στο πέος και διασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη του ιστού, η χρήση μιας αντλίας πέους κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας άντλησης, η πίεση κενού αποκόπτει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος. Και χωρίς μια συνεχή ροή φρέσκου οξυγονωμένου αίματος, οι ιστοί του πέους σιγά σιγά λιμοκτονούν από οξυγόνο.

Μακροπρόθεσμα, είναι επομένως περισσότερο πιθανό οι συχνές περίοδοι παρατεταμένης άντλησης, να οδηγήσουν σε μόνιμη βλάβη των νεύρων και του ιστού, παρά σε μόνιμη αύξηση του πέους.

Αυτός είναι και ο λόγος – για να αποτρέψετε τους ιστούς του πέους από το να στερούνται οξυγόνο – που θα πρέπει να φουσκώνετε μόνο για σχετικά σύντομες χρονικές περιόδους ανά συνεδρία – όχι περισσότερο από 10 – 15 λεπτά.

Αλλά οι αντλίες πέους όχι μόνο διακόπτουν την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της χρήσης, αλλά δεν έχουν και καμία επίδραση στη βελτίωση και την ενίσχυση της κανονικής ροής του αίματος στο πέος. Και πάλι, μια ισχυρή, υγιής παροχή αίματος είναι απολύτως ζωτικής σημασίας τόσο για την συνολική υγεία του πέους όσο και για την ανάπτυξη των ιστών.

Κίνδυνος τραυματισμού

Επειδή οι αντλίες πέους προωθούν μικρά (ή μηδενικά) κέρδη, πολλοί άνδρες κάνουν το λάθος να εφαρμόζουν πάρα πολύ πίεση στην αντλία ή να φουσκώνουν για πολύ μεγάλο χρόνο, σε μια προσπάθεια να επιταχύνουν τα κέρδη.

Το υπέρ-φούσκωμα με τον τρόπο αυτό συνήθως οδηγεί σε ρήξη των τριχοειδών και αιμοφόρων αγγείων ακριβώς κάτω από το δέρμα, προκαλώντας την εμφάνιση μεγάλων μωλώπων στον άξονα του πέους.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, η πίεση που χτίζεται από τη χρήση μιας αντλίας πέους μπορεί να είναι τόσο ακραία ώστε να γίνει πράγματι ρήξη μιας από τις ευαίσθητες αρτηρίες του πέους που τροφοδοτούν τον άξονά του με αίμα· ή εναλλακτικά να προκληθεί σχίσμα στον ινώδη χιτώνα – το «ελαστικό τείχος» που περιέχει τους θαλάμους στύσης και παρέχει ακαμψία στο πέος κατά τη διάρκεια της στύσης.

Τι γίνεται τότε;

Λοιπόν, τέτοια σοβαρά εσωτερικά τραύματα μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις όπως η νόσος του Peyronie (με αποτέλεσμα τη μόνιμη παραμόρφωση) ή ανικανότητα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη πιθανή λύση για τη διόρθωση αυτών των ζημιών.

Πιο συχνές, αλλά λιγότερο σοβαρές παρενέργειες της υπέρ-άντλησης περιλαμβάνουν τις φουσκάλες και το ελαφρύ αποχρωματισμό στο δέρμα. Η υπέρ-άντληση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λιγότερες, πιο μαλακές στύσεις που είναι δύσκολο να διατηρηθούν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα – και πάλι, αυτό γίνεται πιθανώς λόγω της αρνητικής επίδρασης της άντλησης στην κυκλοφορία του αίματος στο πέος.

Για την αποφυγή των κινδύνων της υπέρ-άντλησης, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε μόνο χαμηλού επιπέδου πιέσεις κενού, και να παρακολουθείτε προσεκτικά την πίεση που χρησιμοποιείτε μέσω της χρήσης μιας συσκευής με ένα ακριβές και αξιόπιστο μανόμετρο.

Έτσι, για να συνοψίσουμε, η άντληση πέους μπορεί να οδηγήσει στα εξής ζητήματα:

  • Φουσκάλες λέμφου στο δέρμα του πέους. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνες και να αργήσουν να θεραπευθούν αν εμφανιστούν στο κεφάλι του πέους.
  • Επιφανειακά τραύματα στον άξονα του πέους.
  • Μια γενική συσκότιση του δέρματος του πέους που προκαλείται από τη μειωμένη ροή του αίματος.
  • Η μειωμένη ροή αίματος κατά τη χρήση μπορεί να λιμοκτονήσει σταδιακά τους ιστούς του πέους από οξυγόνο – που οδηγεί σε μη αναστρέψιμη βλάβη των νεύρων και των ιστών.
  • Μαλακότερες, «ζουληχτές» στύσεις που προκαλούνται τόσο από τη σταδιακή συσσώρευση λεμφικού υγρού κάτω από το δέρμα του πέους και από τους υπέρ-χρησιμοποιημένους ιστούς του πέους.
  • Η ακραία πίεση ή υπερβολικά συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη αρτηριών του πέους ή σχίσιμο του ιστού γύρω από τους θαλάμους στύσης.

Παρέχουμε περισσότερες σε βάθος συμβουλές σχετικά με τους πιθανούς τραυματισμούς από την άντληση πέους σε αυτό το άρθρο.

Ιατρικά εγκεκριμένο;

Υπάρχουν μια-δυο αντλίες πέους στην αγορά που ισχυρίζονται ότι είναι πιστοποιημένες από την FDA ιατρικές συσκευές. Από αυτό, θα πιστεύατε ότι είναι εγκεκριμένες συγκεκριμένα ως ασφαλή μέσα διεύρυνσης του πέους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι συσκευές που έχουν αποκτήσει ιατρική πιστοποίηση, το έχουν καταφέρει όχι ως μέσα για την αύξηση του μεγέθους του πέους, αλλά ως μέσα για την θεραπεία της ανικανότητας.

Αυτό φυσικά, δεν είναι λόγος να απορρίψετε μια τρόμπα πέους ως αναποτελεσματική, όταν πρόκειται για την επίτευξη βελτιώσεων στο μέγεθος – διότι όπως έχουμε ήδη επισημάνει, μπορούν να παράγουν αρκετά εντυπωσιακές προσωρινές βελτιώσεις.

Το απλό γεγονός, ωστόσο, είναι ότι δεν πρέπει να αγοράσετε μια τρόμπα πέους υπό την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι ιατρικώς εγκεκριμένη ως μια αποτελεσματική μέθοδος διεύρυνσης του πέους – διότι στην πραγματικότητα, η ιατρική θεώρηση αφορά ειδικά τη χρήση τους ως βοηθήματα για την ανικανότητα.

Μέχρι σήμερα, οι μόνες συσκευές που έχουν αποκτήσει ιατρική πιστοποίηση ειδικά σαν μέσα μη χειρουργικής διεύρυνσης του πέος είναι κάποιες συσκευές stretching του πέους.