Υπερπλασία προστάτη αδένα και αντιμετώπιση

Ο προστάτης αδένας με την πάροδο των χρόνων μεγαλώνει ή πιο απλά διογκώνεται. Επειδή βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη είναι λογικό να προκαλεί κάποια συμπτώματα από τη στιγμή που παρουσιάζεται η διόγκωση αυτή.

Όταν ο άνδρας επιθυμεί να ουρήσει ο προστάτης παρεκτοπίζεται με σκοπό φυσικά την ελεύθερη ούρηση.
Όπως γίνεται αντιληπτό αρχίζει να υπάρχει δυσκολία στην ούρηση – δυσουρία κι αυτό διότι ο διογκωμένος προστάτης εμποδίζει λόγω των διαστάσεών του την ελεύθερη ούρηση προς τα έξω, αφού όπως αναφέραμε βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την ουροδόχο κύστη.

Έτσι, λοιπόν, κάποια από τα συμπτώματα μπορεί να είναι η δυσουρία, δηλαδή η δυσκολία στην ούρηση, η συχνουρία, δηλαδή το να πηγαίνει συχνά ο άνδρας για ούρηση, η νυκτουρία, ο πόνος, η μείωση της ακτίνας αλλά και της πίεσης των ούρων και άλλα.

Η συχνουρία συμβαίνει διότι στο τέλος της ούρησης κι ενώ μπορεί να υπάρχει η αίσθηση πως η ουροδόχος κύστη έχει αδειάσει ουσιαστικά ο προστάτης εμποδίζει με αποτέλεσμα να παραμένουν ούρα μέσα στην κύστη, υπολλειπόμενο ούρων, αυτό που λέει ο κόσμος κατακράτηση.

Η ποσότητα των ούρων που μένει μέσα στην ουροδόχο κύστη προστίθεται με τη νέα ποσότητα ούρων που κατέρχεται από τους νεφρούς οπότε και ο ασθενής έχει και πάλι την αίσθηση να πάει στην τουαλέτα.

Η διόγκωση του προστάτη γίνεται σταδιακά γι’ αυτόν το λόγο και τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι τόσο έντονα, όπως πχ η μείωση της ακτίνας των ούρων και πολλά άλλα.

Μέσα στη χρονιότητα και επειδή από τη μία πλευρά μένουν ούρα μέσα στην κύστη και από την άλλη αυξάνονται κατά πολύ οι πιέσεις, στη φάση της ούρησης εντός της κύστης, έχουμε καταστροφή της ουροδόχου κύστης η οποία υπερτρέφεται και δυσλειτουργεί.

Η δυσουρία, δηλαδή η δυσκολία στην ούρηση οφείλεται όπως αναφέραμε στη διόγκωση του προστάτη που εμποδίζει την εύκολη έξοδο των ούρων. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση αλλά και τη λέπτυνση της ακτίνας ούρησης.

Η πίεση που ασκείται στην ουροδόχο κύστη είναι μεγάλη λόγω του εμποδίου του προστάτη κι έτσι καταστρέφεται η κύστη ενώ μπορεί να παρουσιασθεί και παλινδρόμηση των ούρων προς τους νεφρούς με επακόλουθη διάταση αυτών.

Αντιμετώπιση υπερπλασίας προστάτη

Διουρηθρική προστατεκτομή, Ανοικτή προστατεκτομή και Φαρμακευτική θεραπεία
– Νεώτερα δεδομένα αποκατάστασης με τη μέθοδο της εξάχνωσης του προστάτη.

Κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που προέρχονται από εσάς

– Η διουρηθρική προστατεκτομή χαρακτηρίζει τον τρόπο προσέγγισης του προστάτη, δηλαδή δια της ουρήθρας, χωρίς τομή. Από εκεί και πέρα κατά την κλασσική διουρηθρική αφαιρούνται σταδιακά τμήματα του προστάτη, ενώ με τη μέθοδο Laser έχουμε εξάχνωση και όχι αφαίρεση.
– Η επέμβαση αφορά την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και όχι τον καρκίνο.
– Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει ακράτεια ούρων είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο αυτό.
– Η επέμβαση δεν προκαλεί στυτική δυσλειτουργία, αντιθέτως βοηθάει στην καλύτερη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Στις περιπτώσεις που γίνεται ανάλογη αναφορά το πρόβλημα συνήθως της στυτικής δυσλειτουργίας υπήρχε από πριν.
– Μετά την επέμβαση υπάρχει κανονικά οργασμός και απόλυτη ικανοποίηση όμως παρουσιάζεται παλίνδρομη εκσπερμάτιση δηλαδή το σπέρμα πηγαίνει στην ουροδόχο κύστη.
– Η ούρηση μετά την επέμβαση είναι ελεύθερη όμως χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα έτσι ώστε να επανέλθει η ουροδόχος κύστη στη φυσιολογική της κατάσταση.
– Μπορεί να παρατηρηθεί μικρή αιματουρία έως και 1,5 περίπου μήνα μετά την επέμβαση.
– Όταν αφαιρείται ο προστάτης ο άνδρας θα πρέπει να εξετάζεται κανονικά 1 φορά το χρόνο όπως και πριν, διότι ο προστάτης αναδημιουργείται και μπορεί να αναπτυχθούν καρκινώματα.

Προτεινόμενο προϊόν για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του Προστάτη

Prostaline

39,00 

Αγαπημένα
Κατηγορία:

Περιγραφή

Prostaline – Μια πρωτοποριακή φόρμουλα για την καλή λειτουργία του προστάτη!