Όταν πρόκειται για τροφές που θεραπεύουν φυσικά τη στυτική δυσλειτουργία, το ελαιόλαδο και ο χυμός λεμονιού είναι δύο φυσικές θεραπείες που ανατρέφονται αρκετά συχνά στο διαδίκτυο χωρίς όμως να αναφέρονται κάποιες επιστημονικές μελέτες..

Τι γίνεται όμως αυτές τις δύο τροφές μήπως μπορούν να μας οδηγήσουν σε καλύτερες στύσεις;

Ας σκάψουμε βαθύτερα και ας μάθουμε περισσότερα για τα οφέλη για την υγεία μεταξύ του φρέσκου χυμού λεμονιού και του ελαιολάδου.

Ελαιόλαδο και Στυτική Δυσλειτουργία

Το ελαιόλαδο έχει κάποιες ιδιότητες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, όπως έχουν αναφέρει Έλληνες επιστήμονες σε μια έρευνα που έγινε σχετικά με την μεσογειακή διατροφή και την σεξουαλική απόδοση. Συγκεκριμένα, το ελαιόλαδο περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ελαϊκά οξέα και πολυφαινόλες, τα οποία μπορεί να βελτιώσουν την καρδιά και τη σεξουαλική σας υγεία.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι η ΣΔ εμφανίζεται λιγότερο συχνά σε άνδρες που ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή. Το ελαιόλαδο τυχαίνει να είναι βασικό συστατικό σε αυτές τις δίαιτες.

Ο συνδυασμός ελαιολάδου με υγιεινές τροφές μπορεί να τονώσει την υγεία του σώματος και να οδηγήσει σε χαλαρότερα αιμοφόρα αγγεία. Με πιο υγιή αιμοφόρα αγγεία, μπορεί να ρέει περισσότερο αίμα στο πέος. Αυτή είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία για να έχετε μια σωστή στυτική λειτουργία.

Βοηθά το ελαιόλαδο στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας;

Η ενσωμάτωση του ελαιολάδου στη διατροφή σας δεν θα βοηθήσει το ΣΔ σας αμέσως. Αλλά έχει αποτελέσματα στο σώμα σας που δρα ως φυσική θεραπεία και αυξάνει την αρρενωπότητα.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση ελαιολάδου είναι αποτελεσματική για τη σεξουαλική σας υγεία.

Ρυθμίζει τις σεξουαλικές ορμόνες

Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων είναι κακά νέα για τους άνδρες, καθώς μπορούν να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία ή υπογονιμότητα. Δυστυχώς, τα οιστρογόνα στους άνδρες αυξάνονται με την ηλικία λόγω ορμονικών αλλαγών.

Τα μειωμένα επίπεδα σφαιρίνης που δεσμεύουν τις ορμόνες του φύλου συνήθως συνδέονται με τη γήρανση. Αυτή η ορμόνη συνδέεται με τις ορμόνες του φύλου για να ρυθμίσει τα επίπεδα στο αίμα.

Το χαμηλό SHBD μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα σας. Μερικά σημάδια ΣΔ, ειδικά εάν έχετε χαμηλή SHBD, περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, εναλλαγές διάθεσης και μεγαλύτερο στήθος.

Εάν καταναλώνετε ελαιόλαδο, αυξάνετε τα επίπεδα SHBG σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το ελαιόλαδο περιέχει άφθονο ελαϊκό οξύ , ένα συστατικό που αυξάνει το SHBG στους άνδρες.

Έτσι, η ανάμειξη ελαιολάδου και άλλων υγιεινών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση των αρνητικών επιπτώσεων των υψηλών επιπέδων οιστρογόνων.

Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης

Τα υγιή επίπεδα τεστοστερόνης προηγούνται μιας γεμάτη σεξουαλική ζωή. Μαζί του συνοδεύεται από πολλά σεξουαλικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της άφθονης παραγωγής σπέρματος, και της γονιμότητας.

Όταν έχετε πολύ λίγη τεστοστερόνη, μπορεί να εμφανίσετε παρενέργειες όπως χαμηλή λίμπιντο, απώλεια μυών και παχύτητα.

Σύμφωνα με μια δημοσιευμένη μελέτη , το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να ενισχύσει το προφίλ ανδρογόνων σας. Μπορεί να μην βρίσκονται στα επίπεδα της θεραπείας με τεστοστερόνη, αλλά τουλάχιστον παίζει ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων Τ σταθερά.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Η σεξουαλική διέγερση στον εγκέφαλό σας προκαλεί την καρδιά σας να αντλεί αίμα στο πέος σας. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε ένα διευρυμένο και άκαμπτο πέος κατάλληλο για σεξουαλική επαφή.

Εάν οι αρτηρίες σας φράξουν με πλάκα, συχνά θα δυσκολευτείτε να γίνετε σταθεροί. Οι φραγμένες αρτηρίες αναφέρονται στη συσσώρευση πλάκας – μια εναπόθεση διαφόρων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των λιπών και της χοληστερόλης – στις φλέβες σας.

Η λήψη ελαιολάδου μειώνει τον όγκο των επιβλαβών επιπέδων κακής χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό δεν αποτρέπει μόνο τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση της ροής του αίματος. Αυτό αυξάνει τον όγκο του αίματος που ρέει, αυξάνοντας έτσι τη σεξουαλική ικανότητα.

Προωθεί τη χαλάρωση των μυών

Μία από τις αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας, ειδικά στους διαβητικούς, είναι τα χαμηλά επίπεδα νιτρικού οξειδίου . Η έλλειψη μονοξειδίου του αζώτου καθιστά πιο πιθανό να εμφανιστεί φλεγμονή, με αποτέλεσμα ΣΔ.

Οι πολυφαινόλες είναι βιοδραστικές ουσίες που βρίσκονται στα ελαιόλαδα και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες . Προάγει την υγεία των ενδοθηλιακών επενδύσεων ενισχύοντας την απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου.

Χυμός λεμονιού και Στυτική Δυσλειτουργία

Όπως το ελαιόλαδο, το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για τη σεξουαλική σας ζωή.

Ο χυμός λεμονιού βοηθά στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας

Το λεμόνι είναι καλή πηγή καλίου. Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην επιβράδυνση της ταχείας απώλειας μυϊκής μάζας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας . Αυτά τα οφέλη μπορούν να οδηγήσουν σε ενισχυμένη σεξουαλική ικανότητα.

Μειώστε το Άγχος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται άγχος πριν από το σεξ. Από ένα μοναδικό μέγεθος πέους μέχρι το φόβο ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους, η λίστα είναι ατελείωτη. Αυτό το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρό πέος τις στιγμές που οδηγούν σε σεξουαλική επαφή.

Τα καλά νέα αν είστε επιρρεπείς στο άγχος πριν από μια σεξουαλική συνεύρεση, είναι ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να σας βοηθήσει. Οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν βάλσαμο λεμονιού για να ρυθμίζουν τη διάθεση τους και τις γνωστικές λειτουργίες.

Τα αντιοξειδωτικά και οι αντιφλεγμονώδεις παράγοντες λεμονιού μπορούν να ενισχύσουν τον εγκέφαλό σας και να τονώσουν τη διάθεσή σας. Η βιταμίνη C που βρίσκεται στο λεμόνι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, προετοιμάζοντάς σας για μια αισθησιακή σεξουαλική εμπειρία.

Μειώστε το στρες

Το άγχος είναι ένας δολοφόνος της διάθεσης, τελεία. Τα υψηλά επίπεδα στρες αυξάνουν την κορτιζόλη , η οποία κατά συνέπεια επηρεάζει τα επίπεδα ελεύθερης τεστοστερόνης σας.

Ο συνδυασμός του χυμού λεμονιού στη διατροφή σας μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό σας και να μειώσει δραστικά τα επίπεδα άγχους. Χρειάζεστε τα επίπεδα κορτιζόλης σας να είναι φυσιολογικά για να ανταποκριθείτε στη σεξουαλική διέγερση και να απολαύσετε το σεξ.

Βελτιώστε τη ροή του αίματος

Το λεμόνι, είναι μια από τις πολλές τροφές που μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που βοηθούν τους άνδρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Άλλα τρόφιμα που καταπολεμούν την Στυτική Δυσλειτουργία

Η διατροφή σας παίζει ζωτικό ρόλο στη σεξουαλική σας υγεία. Ενώ το ελαιόλαδο και ο χυμός λεμονιού είναι ευεργετικά, μια μεγάλη ποικιλία τροφών μπορεί να προάγει τη σεξουαλική ευεξία και την ασέβεια.

Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν:

 • Ρόδια
 • Σπανάκι και φυλλώδη χόρτα
 • Σολομός, σαρδέλες και ωμέγα-3 λιπαρά
 • Αυγά, μαύρη σοκολάτα και τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο
 • Τζίνσενγκ, τζίντζερ και άλλα μπαχαρικά
 • Γιοχίμπε
 • Ντομάτες
 • κρεμμύδια

Άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μεταμορφώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Προσπαθείτε να βελτιώσετε το ΣΔ μέσω άλλων φυσικών θεραπειών; Ενώ η διατροφή έχει σημασία, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε και άλλες δραστηριότητες θετικού τρόπου ζωής.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τον τρόπο ζωής που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη διαχείριση του ED:

 • Ασκηθείτε τακτικά για να ενισχύσετε την τεστοστερόνη και να βελτιώσετε την αντοχή σας
 • Χάστε βάρος για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος
 • Αποφύγετε τσιγάρα, συσκευές ατμίσματος και αλκοόλ
 • Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος
 • Μειώστε την ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή σας

Κλινικές Θεραπευτικές Επιλογές για ΣΔ

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας άλλης πιο πιεστικής κατάστασης υγείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Ακολουθούν οι τυπικές επιλογές θεραπείας ΕΔ:

Αν και δεν είναι μια ολοκληρωτική θεραπεία, η ενσωμάτωση χυμού λεμονιού και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη διατροφή σας μπορεί να είναι ευεργετική για τη σεξουαλική σας υγεία.

Συνοψίζοντας, το ελαιόλαδο και ο χυμός λεμονιού είναι απολύτως αποδεκτές τροφές. Απλά μην βασίζεστε σε αυτές για να καλυτερέψτε την υγεία σας αμέσως.