Ο μέσος όρος του πέους είναι μεταξύ 5,1 και 5,5 ιντσών (13 και 15 εκατοστά), ενώ μια μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι εμπίπτουν σε αυτό το εύρος. Υπάρχουν μέθοδοι μεγέθυνσης του πέους, αλλά πολλές από αυτές μπορεί να είναι επιβλαβείς, να μην λειτουργούν ή να έχουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα.

Το μέσο μέγεθος του πέους δεν είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι!

Μια έρευνα του 2020 σχετικά με το μέγεθος του πέους διαπίστωσε ότι το μέσο μήκος ενός πέους σε στύση είναι μεταξύ 13 και 15 εκατοστών. Συνυπολογίζοντας τη μεροληψία των εθελοντών, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο μέσος όρος πέφτει πιο κοντά στο κατώτερο άκρο αυτού του εύρους.

Παλαιότερη έρευνα του 2014 προσδιόρισε το μέσο μήκος ενός χαλαρού πέους στα 9,5 εκατοστά.

 

Φυσικά προιόντα για την επιμήκυνση πέους

Από33,95

Biggersize

Size Gain Plus

XtraSize

Bigger Size Gel

Gnetics Extender

Αντλία Μεγέθυνσης

Τι λέει η έρευνα

Ας ξεκινήσουμε με μερικούς ενδιαφέροντες αριθμούς:

 • Όταν πρόκειται για το μήκος, ο μέσος όρος του είναι 9,5 εκατοστά για ένα χαλαρό πέος και 14 εκατοστά για ένα πέος σε στύση.
 • Οι άνδρες υπερεκτιμούν ποιο είναι στην πραγματικότητα το μέσο μέγεθος του πέους, σύμφωνα με έρευνα του 2015.
 • Πολλοί άνδρες έχουν την εντύπωση ότι το μέσο πέος έχει μήκος πάνω από 16 εκατοστά, μια αντίληψη που οι ερευνητές αποδίδουν εν μέρει σε παλαιότερες μελέτες που βασίστηκαν σε μετρήσεις που αναφέρθηκαν από τους ίδιους.
 • Με βάση διάφορες αναφορές, πολλοί άνδρες εύχονται να είχαν μεγαλύτερο πέος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν μέσο μέγεθος.
 • Σύμφωνα με έρευνα του 2014, πέος σε στύση μεγαλύτερο των 16 εκατοστών έχουν μόνο 5 στους 100 άνδρες.
 • Παρομοίως, πέος σε στύση μικρότερο των 10 εκατοστών έχουν στο μόνο 5 στους 100 άνδρες.
 • Περίπου το 90% των ανδρών εμπίπτουν στο μέσο εύρος.
 • Το μέσο μήκος του πέους σε στύση μπορεί να έχει αυξηθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τα αγόρια που φτάνουν νωρίτερα στην εφηβεία, το αυξημένο μέγεθος του σώματος και την έκθεση σε ουσίες που διαταράσσουν τις ορμόνες.

Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, η έρευνα λέει ότι το μέσο μέγεθος του πέους είναι πολύ μικρότερο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι και συνήθως δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που βλέπετε στο πορνό.

Έχει σημασία το μέγεθος του πέους

Όταν πρόκειται για σεξ, το μέγεθος του πέους δεν έχει σημασία. Δεν επηρεάζει την επιθυμητότητα, τη λειτουργία ή την υγεία.

Ένα πέος δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να κάνει σεξ, να ουρήσει ή να αναπαραχθεί. Το μέγεθος έχει σημασία μόνο όσο εσείς το αφήνετε.

Οι άνδρες και οι γυναίκες αναφέρουν δυσαρέσκεια με την εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων.

Το να ανησυχείτε ότι έχετε ένα πέος μικρότερο του μέσου όρου μπορεί να σας στερήσει την αυτοπεποίθηση και να επηρεάσει την ικανότητά σας να απολαμβάνετε το σεξ. Επιπλέον, το άγχος και το στρες μπορεί να δυσχεράνουν τη στύση ή την κορύφωση.

Οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το άγχος, είναι κοινές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας.

Μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος του πέους σας

Μπορείτε, αλλά οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μεθόδους προσφέρουν μόνο μια προσωρινή, οριακή αύξηση του μεγέθους πεους. Προσοχή στις θαυματουργές μεθόδους που διαφημίζονται στο διαδίκτυο, όπως αμφιλεγόμενα χάπια και έλαια, που μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο πέος και στο πορτοφόλι σας.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες μεθόδους διεύρυνσης πέους:

Αντλίες πέους

Οι αντλίες πέους είναι συσκευές που χρησιμοποιούν αναρρόφηση για να τραβήξουν αίμα στο πέος, διογκώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος σας, ώστε να γίνει, προσωρινά, πιο σκληρό και μεγαλύτερο. Η τοποθέτηση ενός δακτυλίου πέους μπορεί να βοηθήσει το αίμα να παραμείνει στο πέος σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και τα δύο θεωρούνται συνήθως ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Συσκευές έλξης

Οι συσκευές έλξης πέους όπως είναι το Gntetics Extender είναι πιο χρήσιμες για τη διόρθωση καμπυλοτήτων και παραμορφώσεων του πέους, αλλά μπορεί να προσφέρουν μια μικρή, αύξηση του μεγέθους. Μια έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή μπορεί να έχει οφέλη για τα άτομα με μικρό πέος, αν και χρειάζεται ακόμη πρόσθετη έρευνα. Αυτή η θεραπεία συνιστάται συνήθως για άτομα με νόσο Peyronie και στυτική δυσλειτουργία.

Ασκήσεις διάτασης

Οι ασκήσεις διάτασης, όπως το jelqing, χρησιμοποιούν μασάζ για να χειριστούν τους ιστούς και το δέρμα του πέους. Αυτό δημιουργεί μικρoσχισμές, οι οποίες όταν επουλωθούν, φαίνονται διογκωμένες και κάνουν το πέος μεγαλύτερο και παχύτερο. Τα περισσότερα “στοιχεία” σχετικά με αυτές τις τεχνικές είναι ανεπίσημα. Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση τους.

Η χειρουργική εμφύτευση μιας συνθετικής συσκευής από σιλικόνη είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να επιτύχει μόνιμη αύξηση του μεγέθους. Αλλά αυτή είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση και συνήθως δεν καλύπτεται από την ασφάλιση.

Εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τη μεγέθυνση του πέους, καλό είναι να μιλήσετε πρώτα με έναν γιατρό. Οι περισσότερες επιλογές δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι λειτουργούν και κάθε μία από αυτές ενέχει τον κίνδυνο δυνητικά σοβαρών επιπλοκών.

Τι μέγεθος πέους επιθυμούν οι γυναίκες

Οι περισσότερες έρευνες σχετικά με την προτίμηση του πέους των συντρόφων είναι παλαιότερες και επικεντρώνονται σε γυναίκες.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν συντρόφους με μέσο έως ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο πέος. Αυτό ισχύει τόσο για τις σχέσεις της μιας βραδιάς όσο και για τις μακροχρόνιες σχέσεις.

Πληροφοριακά, η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους.

Τι μέγεθος πέους επιθυμούν οι άνδρες

Υπάρχουν ακόμη λιγότερες διαθέσιμες έρευνες σχετικά με τις προτιμήσεις μεγέθους πέους των ανδρών.

Αν και δεν μπορούμε να πούμε τι μέγεθος προτιμούν, η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες έχουν πιο ακριβή άποψη για το μέγεθος του πέους από τις γυναίκες.

Το μέγεθος του πέους επηρεάζει επίσης τη στάση που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του διεισδυτικού σεξ. Όσοι θεωρούν το πέος τους μικρότερο από το μέσο όρο είναι πιο πιθανό να είναι ο δεκτικός σύντροφος, ενώ όσοι θεωρούν τον εαυτό τους μεγαλύτερο από το μέσο όρο είναι πιο πιθανό να αναλάβουν τον διεισδυτικό ρόλο.

Τρόποι αύξησης αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ικανοποίηση μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το σώμα σας, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα του σώματός σας:

 • Δουλέψτε στο να μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, συμπεριλαμβανομένων των φίλων σας και των ανθρώπων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 • Αν θέλετε να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση, μάθετε να δουλεύετε με αυτό που έχετε, πειραματιζόμενοι με στάσεις για πέη μεγαλύτερα ή μικρότερα του μέσου όρου.
 • Ασκηθείτε τακτικά για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και την αντοχή, καθώς και για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους.
 • Εξασκηθείτε στη θετική αυτο-ομιλία αντικαθιστώντας τις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας με πράγματα που σας αρέσουν για τον εαυτό σας.
 • Συνδεθείτε με έναν ψυχολόγο που έχει εμπειρία με τις ανησυχίες για την εικόνα του σώματος. Η εικόνα του σώματος είναι πολύπλοκη και δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν.

 

Bigger Size (Αυξήστε το μέγεθος απο τον 1ο μήνα)

Μέγεθος Πέους : Μέσος όρος
Αγορά τώρα με 33,95

Συμπέρασμα

Τα πέη έχουν όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Όσον αφορά το μέγεθός τους, η πλειονότητά τους εμπίπτει στο μέσο όρο και το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με το τι μπορεί να κάνει ή την ευχαρίστηση που μπορείτε να δώσετε και να πάρετε από αυτό.

Εάν η έρευνα δεν σας παρέχει την επιβεβαίωση που χρειάζεστε, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν γιατρό ή έναν ψυχολόγο για τις ανησυχίες σας.